Drottningholms slott

Årets sommarsemester inleddes med ett besök på Drottningholms slott. Som jag har längtat efter att få åka hit igen. Förra gången var jag och Erik här när Maja låg och bakades i min mage, då passade Erik på att gå ner på knä och fria lite också. Jag sa givetvis ja! I år var väldigt många rum stängda på grung av corona, bland annat det superfina biblioteket och Lovisa Ulrikas samlingar.
 
Men, nu var det alltså både Majas och Enoks premiärbesök och dom tyckte att det var så roligt. Det som är så bra med dom större slotten är att dom ofta har aktiviteter för barn, på Drottningholm var det skattjakt efter olika fjädrar i slottet. En annan bra aktivitet för barn är slottsträdgården, det finns många valv, labyrinter och gångar att springa igenom. Det blev en del Daidalos och Taurus-lek! 
 
Varje gång jag besöker ett slott så skulle jag bara vilja slå mig ner i en stol och sitta där, känna in stämningen och ha tid till att titta på allt i ett rum. Det går ju kanske inte alltid att göra så, speciellt inte med två barn och i coronatider. Istället får man fota och bara stanna upp lite extra ibland. 
 
Drottningholms slottsteater! Världens bäst bevarade teater från 1700-talet.