Drottningholms slott och en överraskning

I torsdags åkte Erik och jag till Ekerö och Drottningholms slott. Jag har velat åka hit i hur många år som helst och äntligen blev det av. Måste säga att det helt klart är det ståtligaste kungaslottet vi har i Sverige. När det kommer till finaste slottet så får nog Drottningholm och Gustav III:s paviljong dela på första platsen. Så, mamma och pappa, eller någon annan som läser, om ni ska åka hit måste ni ta med mig! Vill egentligen åka tillbaka redan nu. 
 
Vi valde en kombinationsbiljett och då får man gå in i både Drottningholm och i Kina slott. Kina slott fick drottning Lovia Ulrika i present av kung Adolf Fredrik och gick sedan i arv till Gustav III. Slottet användes på ett mer ledigt sätt och det var hit man kom när man ville bort från det strikta hovlivet. Det häftigaste med Kina slott var övervåningen. Där hängde målningar som Lovia Ulrika och Gustav III har målat och även Gustav III:s personliga samling av skönlitterära böcker fanns här. 
 
Det fanns stoooora olika franska och engelska parker
 
Drottningholms slottsteater
 
Samma bild som förut tänker ni? Nää, inte riktigt. Det är en vänsterhand i vägen för slottet och på ringfingret sitter en ring. Det var nämligen så att inne på Drottningholms slott, i Hedvig Eleonoras paradsängkammare, gick Erik ned på ett knä och friade. Det ni! 
 
Nu ser våra händer ut såhär :) tihi, som prinsessan Madeleine skulle ha sagt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0