Drottningholms slott och en överraskning

I torsdags åkte Erik och jag till Ekerö och Drottningholms slott. Jag har velat åka hit i hur många år som helst och äntligen blev det av. Måste säga att det helt klart är det ståtligaste kungaslottet vi har i Sverige. När det kommer till finaste slottet så får nog Drottningholm och Gustav III:s paviljong dela på första platsen. Så, mamma och pappa, eller någon annan som läser, om ni ska åka hit måste ni ta med mig! Vill egentligen åka tillbaka redan nu. 
 
Vi valde en kombinationsbiljett och då får man gå in i både Drottningholm och i Kina slott. Kina slott fick drottning Lovia Ulrika i present av kung Adolf Fredrik och gick sedan i arv till Gustav III. Slottet användes på ett mer ledigt sätt och det var hit man kom när man ville bort från det strikta hovlivet. Det häftigaste med Kina slott var övervåningen. Där hängde målningar som Lovia Ulrika och Gustav III har målat och även Gustav III:s personliga samling av skönlitterära böcker fanns här. 
 
Det fanns stoooora olika franska och engelska parker
 
Drottningholms slottsteater
 
Samma bild som förut tänker ni? Nää, inte riktigt. Det är en vänsterhand i vägen för slottet och på ringfingret sitter en ring. Det var nämligen så att inne på Drottningholms slott, i Hedvig Eleonoras paradsängkammare, gick Erik ned på ett knä och friade. Det ni! 
 
Nu ser våra händer ut såhär :) tihi, som prinsessan Madeleine skulle ha sagt

Maja Ivarsson och The Sounds

 
 Jag har lyssnat på The Sounds sedan jag gick i åttan eller nian på högstadiet och jag lyssnar än, cirka tio år senare. Minns att jag såg videon till "Living in america" när den var preics ny och sedan var jag fast. Jag fullkomligt älskade låten och bandets image. Sedan dess har de hunnit släppa fem album och jag har sett dem live fyra gånger. Vad som fick mig att fastna för The Sounds var nog deras sångare, Maja Ivarsson. Hon har något helt magiskt som jag inte kan förklara. Många tycker att hon är "lite för mycket" och väldigt grabbig för att vara tjej. Men när jag ser Maja och resten av The Sounds live och när jag ser klipp från spelningar och musikvideos blir jag på riktigt helt varm inombords och känner så himla mycket kärlek till hela The Sounds och deras musik. Och det är ju inte av vilken anledning som helst som bäbisen i magen ska heta Maja om det är en tjej ;) Kolla på klippet och njut och jag hoppas att ni kan se en liten glimt av det som jag ser när jag tittar på The Sounds.
 
 

Vecka 21

Nu är vi alltså ungefär i mitten av vecka 21 och även i mitten av denna graviditet. Det är tydligen nu den andra vågen av enorm trötthet ska infalla och det kan jag lova att den har gjort. Klockan är 11 på förmiddagen och allt jag vill är att sova, men det blir inget med det för jag ska jobba om en timme. Något annat som infaller nu (som både Erik och jag har märkt av) är de härliga humörsvängningarna. Erik och jag satt i köket igår och pratade om något. Båda två började skratta och mitt i min skrattattack brast jag ut i gråt, helt utan någon anledning. Jag gissar på att jag får vänja mig vid att det kan vara såhär en liten stund. Men jag mår iallafall bra just nu så det är jätteskönt!
 
Ponyo, som bäbisen i magen kallas, i vecka 20 (19+5)

Berlin 25 april - 1 maj

Nu har vi hunnit vara hemma från berlin i två dagar så jag tänkte att det är dags för en liten bild-uppdatering. Både Erik och jag har hur många bilder som helst, men här kommer några av dem. Ursäkta bildkvalitén ibland, min kamera har gått och blivit dålig på sistone så jag behöver investera i en ny. Resan har iallafall varit helt underbar och vi har diskuterat att flytta till berlin minst 10 gånger under resans gång.  
 
Fredag 25/4 - Lördag 26/4
Åka båt halv tre på natten
 
Frukost på Alexanderplatz tidigt på lördagsmorgonen
 
Öl (självklart alkoholfri till mig) på Hackescher Markt på kvällen
 
Söndag 27/4
Olympiastadion
 
Currywurst på Alexanderplatz
 
 
Måndag 28/4
Erik ser till att vi får kall dricka på hotellrummet
 
Vi råkade visst shoppa en del
 
Tisdag 29/4
Berlin Zoo och Akvarium
 
Vi såg flodhästar för första gången. De var verkligen gigantiska och hur coola som helst.
 
Dricka- och vilopaus vid klosterruinen efter att vi hade gått runt på djurparken halva dagen
 
Mat på Hackescher Markt
 
Solnedgång över Berlin, sett från Warschauer Strasse
 
Onsdag 30/4
 
Torsdag 1/5
Födelsedagsfika på båten klockan fyra på natten! Erik fick kinderägg och var glad.

RSS 2.0